Bulgarian Association NI

Здравейте,

Мога с удоволствие да споделя новината, че след година и половина усилия от моя страната, с помощта на Др. Робърт Еди, Пол Мартин и Българската Асоциация, в Северна Ирландия за първи път ще имаме Почетен Консул – Пол Мартин, за което най-сърдечно му Благодаря. За официалното отваряне на офиса на 12.10 ще присъства и Посланикът на България във Великобритания – Константин Димитров.

На 13.10 от 09:00 от Българската Асоциация искаме да ви поканим в офиса на Почетния Консул, където ще се срещнете с нашия Посланик и Почетния Консул. Те ще отговорят на зададените им въпроси. Който желае да присъства да се запише в събитието на нашата фейсбук страница – Bulgarian Association NI.

Точният адрес на офиса на Почетния Консул е Landmark House, 5 Cromac Quay Belfast, BT7 2JD в офисът на NI-CO, с работно време от 09:00 – 17:00, като офисът ще се използва сред изрично запазен час за среща. Може да пишете с въпросите си на имейлът на Пол Мартин предоставен от нашето Посослтво: paul.martin@bulgarianembassy.org.uk или да се обадите на офисния телефон и да запазите среща с него на телефон: +44 28 90347750.

Пол Мартин е назначен от българския министър-председател Бойко Борисов и Министерски съвет за първи почетен консул на Република България в Северна Ирландия

Подписан документ от Бойко Борисов за назначаване на Пол Мартин за Почетен Консул в Северна Ирландия
Документ за назначение на Пол Мартин за Почетен Консул в Северна Ирландия

Пол е бил главен служител по социалните услуги в Асамблеята на Северна Ирландия между 2000 и 2008 г., след като преди това е имал кариера в социалната сфера, заемайки редица позиции в Северна Ирландия. През 2009 г. Пол е назначен за командващ Британската империя (CBE) от Нейно Величество кралица Елизабет за неговата ангажираност през целия живот за развитието на социалните услуги и грижите за децата в Северна Ирландия. Пол напуска позицията си през 2008 г., за да заеме позицията Съветник на Министерството на труда и социалната политика в България. Живее и работи в България повече от 2 години и е запазил многобройните си контакти там. След като напуска България през 2011 г., Пол е работил като съветник по социална политика с NI-CO и е предприел няколко международни проекта за развитие. Пол работи като постоянен съветник на ЕС в Министерството на социалното развитие в Йордания в периода 2013-2016 г.
Пол е женен с две деца и живее в Магерафелт. Той официално ще поеме позицията си на почетен консул след откриването на офиса на консулството в Белфаст от посланика на Република България в Обединеното кралство на 12 октомври.

Отново Благодаря на Пол Мартин за желанието му да заеме позицията на Почетен Консул. Благодаря и на Др. Робърт Еди и Светозар Димитров от Посолството ни в Лондон за безценната помощ.

Следващата цел, която си поставям е да свържем Белфаст и София, като това ще помогне икономическия растеж на двата града, както и свободното пътуване, работа и местожителство на жителите им, въпреки Брекзит. Който желае да участва в този проект нека се свърже с мен или с член на Българската Асоциация.

Поздрави,
Деян Станчев,