На специална церемония в Нюри, Северна Ирландия, Пламен Атанасов (лятото ще навърши 18), от училище Нютаунхамилтън спечели наградата за студент на годината на SRC Колеж, Нюри за цялостни постижения през учебната година. Наградата се дава за трета поредна година и за трета поредна година ученик от училището в Нютаунхамилтън печели първото място. Пламен печели призовото место в конкуренция с над 700 ученици и за пръв път наградата получава чужденец.

Брат му Илиян Атанасов пък печели награда за най-добър ученик по английски език

Plamen Atanasov Nagrajdavane

Пламен Атанасов е част от Фолклорния Ансамбъл „Чемшир“ и член на Българската Асоциация в Северна Ирландия.
Играе народни танци от 2004 година като началото е в Танцов състав Дъга, Плевен с ръководител Надя Тодорова. 2007 година с танцов състав Дъга се явява на междинародния фолклорен конкурс за танци „Орфеево Изворче“ в Стара Загора и там от 5000 участници взимат 3та награда. От 2004 година е изнесъл над 150 концерта в 4 държави.
В момента се подготвя с клуб Чершир за най големия български събор в Европа. На мегдана на другата България в Монпелие и остават броени дни до събора – той е на 21.05. Също така с клуб Чемшир вече учасват миналия август и сега също са поканени на най-големия фестивал на народите на остров Ирландия „Белфаст Мела“ който се посети от 30,000 човека през 2015.

На въпрост от Българската Асоциация – „На какво те научи Българският Фолклор“, Пламен отговаря: „На първо място ме научи на Дисциплина. После Фолклора те накарва да го заобичаш и така да заобичаш и България и Корените си. Мисля, че фолклора е ключът на младото поколение към Родолюбието“

За себе си разказва: „Започнал съм в Танцов състав Дъга, Плевен с ръководител Надя Тодорова. После от големия състав ръководителката, хореограф Албена Кръстева ме покани да играя в нейния състав с големите танцьори. Аз бях най-малкия. 2007 година с танцов състав „Дъга“ се явихме на Международния фолклорен конкурс за танци „Орфеево Изворче“, в Стара Загора и там от 5000 участници ние взехме 3та награда. После 2009 с големия състав „Дъга“ се явихме в София на конкурса „Орфеева дарба“ и взехме 2ра награда.“

2009 година влиза в музикалното училише в Плевен с хореография, където изкарва 3 години. В момента има школа с майка си за Народни Танци в Warrenpoint, Northern Ireland, която се казва Клуб Северняшки полъх

На Фейсбук Групата си казват:
„Българските народни танци грабват въображението и завладяват чувствата! Те са вълшебство, което дарява ведро настроение и здраве, извайва грациозна фигура по-добре от всеки фитнес.
Хорото свързва танцьорите, кара ги да почувстват другите по много специален начин, позволява им да се заредят с тяхната енергия, да споделят с тях душата си, помага им да забравят неприятностите и грижите, да станат част от нещо голямо и важно – ТАНЦА!
Чиста енергия и положителни емоции. Гарантирано. Хората, които танцуват се откъсват от проблемите си, усмихват се и са по-положително настроени към околните.“

Поздравления Пламене, невероятно е усещането да разберем, че Българин е избран за най-добър ученик сред конкуренцията на местните младежи.

Автор: Българската Асоциация

error55