Патриция Кирилова

Отворено писмо до Народното събрание и Министерски съвет:

Уважаеми министри и депутати,
сдружение ВЕЛИКА БОЛГАРИА, на което съм председател и в което членуват водещи учени в опазването на културно-историческото наследство на България, е готово да даде в рамките на един работен ден начална грамотност по темата за произхода българите на депутати, министри и други членове на държавната администрация, които видимо нямат понятие от тази тематика.
Един от поводите е изказването на наш вътрешен министър пред българските медии, цитирам вестник 19 МИНУТИ:  http://19min.bg/news/8/80635.html
„Вие наясно ли сте откъде са дошли вашите родители. Толкова по-зле за вас, че разсъждавате в такива категории“, тросна се вицепремиерът Румяна Бъчварова на журналистите в парламента. Тя побесня от подозренията, че заселването на емигрантски семейства в обезлюдени райони в България може да промени етническия състав на населението“.
През последните 28 години, когато България уж е независима от Москвските интереси държава, много български учени вече свободно могат да пишат на тема – Българите – генетични наследници на високоразвитата цивилизация от Варненския некропол. Проф. Иво Кременски показа вече тези изследвания, които ясно показват, че българите не идват нито от Азия, нито от Африка, а винаги са били в тази Райска част на света и са я пазили.
Моля, да направим експертна група от учени, които да посетят Парламента и Министерски съвет в рамките на един ден, и всичко това да се покаже на нашите държавни администратори, за да не се стига до подобни изказвания за произход на БОЛГ+АРИТЕ – вижда се и от името ни, че ние сме с арийски произход. Две държави и една област в Германия пазят арийския произход в името си – БългАрия, ХунгАрия и БавАрия. Още повече – древното име на Тракия е Ариана.

Всичко това са архиви и хроники, които можем да покажем на министри и депутати – по-добре късно, отколкото никога.

С уважение:
П. Кирилова