45117642_2028903637400417_8077505909384806400_n

Благодарим на Г-жа Кмет Джули Флахърти за топлото посрещане и любезна покана да отбележим 10 годишнината на Българска Асоциация в Северна Ирландия BANI в историческата сграда кметство Палас Стейбъл в град Арма и чудесна атмосфера !

Българска Асоциация в Северна Ирландия BANI беше създадена преди 10 години от група българи в отговор на нуждата на тогава сравнително малката ни българска общност да се събира, да си помага и да запази културната си едентичност. От тогава до сега Българска Асоциация СИ изсвърши много положителна обществена дейност, умножи своите членове и работни партньори . Едни от тези наши важни и надеждни партньори е именно Община Арма,Банбридж и Крайгавън ABC. Общината ни помогна да изразим културната си идентичност и ни даде възможност да допринесем към културното разнообразие на територията на тази община като например участието ни в Парада на Свети Патрик, Културните нощи на Арма,Ежегодни Коледни празненства, Великденски работилници,Концерти по случай 24-ти май и много други… Желаем също да споменен и работата на 2-та клуба на БАНИ: Детски клуб Литъл Грийн Анджелс, чрез който децата ни активно творят и учат през годината, и Клубът ни за български народни танци ЧЕМШИР, чрез който показваме богатсвото и колорита на нашите фолклорни традиции, музика и танци.

Нямаше как да се справим без подкрепата и насърчаването през годините ! Благодарим на целия екип на община АБС за помощта и вярваме, че тези наши взаимоотношения ще продължат и в бъдеще! Подарихме на Г-жа Кмета и Кметството копие от нашата първа двуезична детска книжка „По дъгата” ,която да напомня за тази прекрасна вечер и желанието ни да създаваме добри обществени отношения. Добавихме и един календар за 2019г. На нашия фолклорен клуб ,както и скромно подаръче – символ на България, с аромтно розово масло,частица от нашата Родина. Благодарим сърдечно на всички наши приятели и съмишленици и нека продължим с доброто дело в името на децата ни и запазване на националното ни самосъзнание!

Българска Асоциация